Blogginlägg

Jack's valpar o den här j-a pandemin

2022-01-20 14:07

Den 28 december blev Jack pappa till 5 valpar (4 hanar och 1 tik)  och naturligtvis vill jag ju åka till Berit o glutta på dom små. Dom blir ju 4 veckor den 25/1

Planen var att jag skulle åka ner i morgon, den 21/1, men det ser inte ut som att jag kommer iväg då, för jag har lämnat en Covid-test som jag inte fått svar på. 

Det sas att man skulle få svar inom två dygn, men nu när jag ringde o kollade så fick jag veta att det kan ta upp till 72 timmar. Så i bästa fall får jag väl svar imorrn då. 

Nåja, bara att vänta och se, inte så mycket annat att göra. Oavsett om min test är positiv eller negativ, så kan jag ju åka lite längre fram.

Det positiva är ju att jag inte är sjuk iaf, så gå ut i friska luften får jag ju göra.

Nu ska den här karantän-tanten glo på tv en stund

Ha det gott//Eva Ä

 


Sally

2022-01-08 12:00

Glömde ju en jätteviktig sak, typiskt mig

Eva S har ju tävlat i NoseWork och nått fina resultat.

Eva och Sally har dom fått sitt tredje diplom, vilket innebär att dom får tävla i nästa klass. Kanonbra jobbat. Ska bli spännande att se fortsättningen på deras tävlande.

Kort men viktigt

Ha det gottm vi höres//EVA Ä

 


Julen är över

2021-12-28 13:51

Nu är julen 2021 över o snartaär det nytt år, igen.

Jag är så himla dålig på att uppdater hemsidan, så man skulle ha haft en sekreterare. Fast då skulle jag ju vara tvungen att tala om vad hon/han skulle skriva, så jag vet inte om det vore ett bättre alternativ

'Nåja, det blir ju nån rad då och då, så  jag får väl försäka vara nöjf med det.

Hösten gick i ett huj, hann liksom inte med riktigt. Vi var iväg på några utställningar o i stort sett så gick det ju riktigt bra.

Doriz blev BIR-valp tre gånger

Jack fick 1 Cert och ett reserv-Cert,

Olga blev Bästa veteran och BIM två gånger

Clara var med en gång i valpklass, där hon skötte sig utmärkt o fick fin kritik.

Eva S har tävlat NoseWork med Sally, tagit tre Diplom och blivt uppflyttad till nästs klass. Dom är så duktiga, hoppas att jag ska våga tävla oxå.

Jag har gått NoseWork-kurser med Doriz, först en nybörjarkurs där hon  var superduktig.

Fick mersmak o gick även en fortsättningskurs där även Eva gick, med Olga. Vi har verkligen haft en fantastisk instruktör, som är så positiv o stöttar en så att man känner sig positiv. Hon heter Helena och borde få en medalj för hennes stora engagemang.

Stort TACK till  "H som i hund och Helena"

Det är verkligen så himla kul med NW, trodde aldrig att jag skulle fastna för det.

Jack fick sin första parning och idag 28/12-21 föddes det 4 hanar o 1 tik, efter honom och Jemininas Bixi. Ska bli spännande att se vad det blir av dom små. Ska ner och glutta på dom i slutet av januari, ska bli skoj.

Den 26 november var vi (Eva S o jag) ner till Charlottenberg och hämtade hem en ny tik till vår kennel.

Hon heter Zinsano's Leia Organa "Greta". Hon är född i Norge, men hennes uppfödare var så bussig och mötte oss i Charlottenberg så vår resa blev lite kortare. Det tackar vi för.

Greta är en pigg o busig tjej, så henne blir det nog skoj med. Dom andra hundarna har accepterat henne till fullo och Doriz tycker att hon är en kul typ. 

Nu håller vi tummar o tår för att pandemin lugnar ner sig o smittan avtar, så att vi får träffa alla våra vänner och  att inte alla utställningar blir inställda -22

Nu hoppar Greta på mig och hälsar till er Alla

Ha det bäst, så höres vi

Eva Ä

 

 

 

 


Snart.......

2021-07-10 15:10

Snart är det dags att till Rauland i  Norge, om inget oförutsett händer. Men som det ser ut nu så ska vi få komma in i Norge, vi har ju fått våra Covidbevis.

Ska bli så himla kul, det är ju två år sedan vi var där. Vi, jag o Bejan, blir där en vecka och vi hoppas på fint väder så att man kanske kan bada i sjön Totak. Som vanligt blir det ju en utställning, i år går den av stapeln den 1 augusti. 

Det är ju så länge sen vi var på nån utställning nu, så spännande. Vi har anmält två hundar var Jack , Kim, Simon och Bixi. 

Doriz ooh Cindra är ju för unga för att ställas ut i Rauland, dom får vänta lite till.

Får väl se om vi tar oss iväg på några turer och gluttar lite. Finns ju flera intressant ställen och det beror ju mycket på vädret om vi tar oss iväg. Vill ju varken ha regn elle för varmt.

I mitten på september ska vi till Högbo och förhoppningsvis blir det utställning där. Dit är några av våra hundar anmälda och då får Doriz, förhoppningsvis, göra debut i valpklass.

Annars åker vi dit ändå, vi har ju bokat ställplatser där. 

Ha det bäst o ta det lugnt i sommarvärmen// Eva Ä

 


Sommar

2021-06-20 13:36

Nu har sommaren anlänt och med den alla möjliga väder. Sol, regn, blåst och åska. Senast igår kväll så blev det ett himla åskväder. 

Så att sova var för mig otänkbart, då jag är galet åskrädd. Det höll väl på i ca två timmar, så när jag väl somnade så sov jag inpå förmiddagen idag. Tur att jag har en ledig dag och kan göra vad jag vill, sova t.ex.

Appropå ledigt, jag är ju pensionär o behöver ju inte jobba. Men tycker att det är skoj att göra det, och så länge det är det och jag orkar så gör jag så.

Sommaren innebär ju en massa småkryp i naturen, bl.a fästingar som det verkar finnas hur mycket som helst av. Mina hundar har haft en hel del av dessa onödiga kryp. Har i år använt Frontline (som jag egentligen inte alls gillar)  men tyvär så får dom fästingar iaf.

Doriz (som bor hos mig) och Clara (hos Eva S) växer så att det knakar. Jag har börjat träna lite, på lek, med Doriz och det går framåt. Eva S och jag har beställt nya apportbockar till  små-tjejerna, men vi tar det lugnt och i deras takt.

Har anmält Doriz och Jack till Högboutställningen i september, så vi lär väl träna lite på utställning oxå. Även Olga är anmäld i veteranklass, då hon fyller 10 år den 30 juli.

Längtar så efter utställning, så vi hoppas verkligen att den blir av.

Ha det gott o en skön sommar// Eva Ä


 

Blogghistorik

«januari 2022»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Jack's valpar o den här j-a pandemin
Sally
Julen är över
Snart.......
Sommar
Våren har kommit
'Mars
snöööö
Nytt år
Sommar

Arkiv
2022
 •    Januari
 • 2021
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013