Blogginlägg

snöööö

2021-01-11 12:40

Hejsan.

Nu har det iaf blivit lite vinter, det har snöat lite och varit några minusgrader. I morse var det -12.4, liiiite för kallt tycker då jag. Fast egentligen så finns det ju varma kläder och skor för såna här dagar, så det är väl bara att bylsa på sig lite x-tra när man ska ut med hundarna.

Appropå hundarna, dom tycker ju att det här med snö är kul, inte ska dom gå efter vägen utan helst hoppa omkring i diket. Har införskaffat lite längre koppel för detta ändamål, vill ju inte kliva ner i snödikena...........

Stället dit jag brukat gå och släppa hundarna, är helt förstört, ni vet såna där "föryngringsytor"=kalhyggen? Så ser det ut där jag brukar gå, helt hopplöst att ta sig fram bland allt ris.

Så det blir till att trava på vägarna eller åka upp till klubben och släppa hundarna där, i lekhagen, så länge det är framkomligt.

Det blev inte så många rader, men nåt iaf

Ha det gott// Eva Ä

 

 

 


Nytt år

2021-01-04 18:03

Hej, hej, kära dagb............näe kära Blogg blir det ju nu. Mitt första blogginlägg på min nya dator

Ja, nu har vi passerat nyåret och kommit till år 2021, med allt vad det innebär. Vi får väl hoppas på att det blir ett bättre år än det förra. Tänker på pandemin som härjat i snart ett år.

Tyvärr blev det inte riktigt som vi tänkte, med valpar  före jul. Wera som vi trodde skulle få valpar v 51, gick tom. Lite trist när man väntar, men så är det ju ibland.

Vi hoppas på bättre tur om ett par månader, bara vänta o se. Info kommer lite längre fram, så fort vi vet lite mer.

Det har ju inte heller varit några utställningar, på ett år, så det är nästan så att jag fått lite utställningsabstinens. Hoppas det kommer igång med sånt till sommaren iaf.

Någon resa till Rauland i Norge, blev det ju inte heller sommaren 2020. Kändes jättekonstigt, för nu har vi ju varit där några år. Inte heller någon årlig utställing i Alfta eller Högbo, blev det.

Fast till Högbo hade vi bokat ställplatser, så dit åkte vi och umgicks en helg, jag, Berit, Mareijke, två hjorthundar o fem schipperken. Vi åt o drack gott, gick promenader och utforskade Högbo bruk lite närmare. Sånt som aldrig hinns med vid en utställningshelg.Vi hade en toppenhelg. 

Nu håller vi tummar och tår, på att detta år blir ett toppen år

Allt för denna gång,     "Hej o tjena, mittbena"

// Eva Ä

  


Sommar

2020-07-04 18:06

Nu har vi kommit en bit in i sommaren och hitills har alla utställningar varit inställda. Det kommer ju att fortsätta så ett tag till. Hur tråkigt som helst, så trist så att klockorna stannar.

Men det är väl bäst att ta det försiktigt, den här Coronan är inget leka med.

Ingen av årets höjdpunkter blir ju av. Årets schipperkespecial blev inställd, liksom Alfta och Högbo.

Någon resa till Rauland blir det tydligen inte heller, så sorgligt, för det är ju vår semesterresa till våra vänner i Norska schipperkeklubben. En riktigt rolig o trivsam vecka, med mycket tok o skratt.

Nu får vi nog vänta ett helt år till nästa Raulandsresa.

Vi, Berit o jag, skulle ha åkt den 20 juli..............men nu tar vi nog min husvagn, våra 5 schippar och åker till Alfta camping några dagar. Bara för att göra nåt denna sammar

Vi kan ju göra dagsutflykter och kika runt lite, för "Vad är väl en bal på slottet"..........ja, ja, det blir nog trevligt och bra. Vi har ju vänner i Alfta som vi kan hälsa på och det ska bli skoj.

Förresten, så var Berit upp och hlsade på sista veckan i juni o när vi nu inta kunde åka o jobba på Alfta-utställningen, så "campade" vi hemma på gården. Vi bodde i min husvagn.

Så mysigt att sova i vagnen.

Hoppas verkligen att detta elände, med Covid-19 får ett slut snart, så att man börja leva som vanligt o göra det man vill.

Håll astånd o ha det bäst

Vi höres//Eva Ä


Våren -20

2020-04-13 16:34

Nu har det gått några veckor sedan valparna åkte till sina nya hem.

P.g.a olyckliga omständigheter kom en av valparna tillbaka efter drygt två veckor. men han fick ett nytt hem nästan på en gång.

Valparna (som fick nya namn), hamnade i

B.Xante "Hälge", Skellefteå

B.Xet "Lotus", Norsjö

B.Xpert "ZorroB"???  Storvik

B.Xantos "Leo" Norrtälje

B.Xena "Sota"  Lillhärdal

ZorroB's matte kan inte bestämma vad hon ska kalla honom för och hennes son har ju en hund från oss som heter B.Ralf o kalls för Zorro

I och med att valparna åkte så fick Joy pension, det var ju hennes tredje kull och hon fyllde 7 år den 2:a april. Hon är så himla pigg o fräsch så hon lever nog i många år ännu.

Våren har sakta kommit smygande, med växlaande väder o en massa blåst. I skrivande stund så blåser det halv storm. Känns inte så  lockande att gå ut i skogen just nu..........risk för att få ett träd över sig.

Känns ju lite konstigt denna vår, eftersom man inte kan leva riktigt som vanligt, pga Coronaviruset. Bäst att vara lite försiktig.

Hade ju en massa planer på utställningar runt om i vårt land, men detta blir ju inget av med, just nu.

Allt är ju inställt och det är ju förståeligt, med tanke på smittspridningen. Vet  ju i dagsläget inte ett dugg om vad som kommer att hända,. bara att vänta och se. Men konstigt känns det.

Vi får väl ta igen det här med utställningar m.m när allt detta är över, man måste ju försöka att se ljust på framtiden o tänka positivt.

Vi hörs, Ha dett gott// Eva Ä

 

 

 


Valparna

2020-03-06 12:42

Jösses vad tiden går, tycker att det va alldeles nyss som valparna föddes.............men dom blir 7 veckor imorrn. Om drygt en vecka så åker iaf tre av valparna, tiken och två hanar.

Två av killarna har inte fått några egna hem, ännu. Men det kommer en familj nästa v och tittar på dom, så vi får väl se om tycke uppstår.

Det är lite fullt upp på dagarna, mat åt dom små flera gånger/dag och "har man inkomster så blir det utgifter" mycket torka golv bli're. Sen  så måste dom få komma ut en stund varje dag och det går jättebra trots att vi fick en del snö i början av veckan.

Vi hade ju barmark innan den här snön kom, fast både igår och idag har solen lyst och det har droppat från taken, skönt för då känns det som att det snart är vår.

Ska väl bilträna lite mer med dom små oxå, kan ju vara bra så att dom varit med om det innan dom ska till vetrinären.

Ja, dit blir det en tripp nästa fredag, den 13/3 för att besikta, vaccinera o chippa valparna, för dom blir ju 8 veckor den 14/3.

I år har vi ju även fått en nykomling till kenneln, spännande

Den 8/2-20 var vi ner till Arlanda och hämtade vår schipperkevalp, som då var ca 5,5 månad.

Han kommer från Volgograd i Ryssland och heter Zelenaya Dolina Djack Nicholson "Jack". Om jag har rätt så betyder kennelnamnet, Zelaenaya Dolina= Den gröna dalen.

Jahapp, det var allt för denna gång

Ha det bäst//Eva Ä

 


 

Blogghistorik

«januari 2021»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
snöööö
Nytt år
Sommar
Våren -20
Valparna
valpar
¨Snart jul
Sommar
Våren 2019
Valparna

Arkiv
2021
 •    Januari
 • 2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013