Blogginlägg

Valparna

2020-03-06 12:42

Jösses vad tiden går, tycker att det va alldeles nyss som valparna föddes.............men dom blir 7 veckor imorrn. Om drygt en vecka så åker iaf tre av valparna, tiken och två hanar.

Två av killarna har inte fått några egna hem, ännu. Men det kommer en familj nästa v och tittar på dom, så vi får väl se om tycke uppstår.

Det är lite fullt upp på dagarna, mat åt dom små flera gånger/dag och "har man inkomster så blir det utgifter" mycket torka golv bli're. Sen  så måste dom få komma ut en stund varje dag och det går jättebra trots att vi fick en del snö i början av veckan.

Vi hade ju barmark innan den här snön kom, fast både igår och idag har solen lyst och det har droppat från taken, skönt för då känns det som att det snart är vår.

Ska väl bilträna lite mer med dom små oxå, kan ju vara bra så att dom varit med om det innan dom ska till vetrinären.

Ja, dit blir det en tripp nästa fredag, den 13/3 för att besikta, vaccinera o chippa valparna, för dom blir ju 8 veckor den 14/3.

I år har vi ju även fått en nykomling till kenneln, spännande

Den 8/2-20 var vi ner till Arlanda och hämtade vår schipperkevalp, som då var ca 5,5 månad.

Han kommer från Volgograd i Ryssland och heter Zelenaya Dolina Djack Nicholson "Jack". Om jag har rätt så betyder kennelnamnet, Zelaenaya Dolina= Den gröna dalen.

Jahapp, det var allt för denna gång

Ha det bäst//Eva Ä

 


valpar

2020-01-19 16:37

Nu är jul och nyår över för denna gång, skönt. Nu längtar jag till våren o sommaren, med (förhoppningsvis) värme och ljusa kvällar.

Längtar även tills utställningssässongen drar igång, så vi får komma igång med sånt oxå.

Inte har vi haft nån vinter att tala om heller, ingen snö och en massa plusgrader.......ännu. Blir ju förvånad om detr inte kommer lite vitt i mars-april.

Igår kväll föddes Joy's och Tommy's valpar, så nu har Kim blivit farfar. Allt gick bra, det blev 4 hanar och 1 tik. Mor o valpar mår fint.

Blev kort, men nåt

Ha det gott //Eva Ä

 

 

 


¨Snart jul

2019-12-04 16:31

Ja, nu är det jättelänge sedan jag uppdaterade hemsidan, jag vet ju det. Det beror nog mest på att jag inte har en fungerande dator, så jag får låna en ibland, men även på att jag inte haft nån inspiration, helt enkelt.

Hösten har passerat och övergått till vinter. Lite snö har vi fått och i ärlighetens namn så känner jag inget behov av mer snö. Det är sååååå jobbigt att skotta o ploga. Visst, har ju en fyrhjuling här hemma........men det är inte så lätt som man tror, att ploga med den.

Trodde vi skulle få valpar under hösten, men det ville sig inte. så trist, när man ser fram emot det.

Men nya friska tag, nu är Joy parad (med Bobelz Tommy Steele) och om det går som det ska så får vi valpar omkring den 19:e januari. Ska bli skojigt med lite svarta lakritstroll här hemma, igen.

Förra valpkullen bodde ju hemma hos Eva S, så det är snart två år sedan jag hade valpar här hemma.

Nästa helg, den 14:e december, sk jag åka till Älvsjö-Mässan o titta på HUND 2019. Ska inte ställa nån hund sjlv, bara gå runt o titta. Kan ju vara nog så skoj. 

Kanske vi syns där?

Allt för denna gång//Eva Ä


Sommar

2019-08-09 15:38

Jaha, då har vår och sommar snart passerat och det med en väldans fart. Som vanligt har allt det man planerat inte blivit av.

I maj hade Sv, Schipperkeringen sin special i Ånnaboda, Örebro. Hur det gick på utställningen står under "Nyheter"

Eva S har varit duktig (och modig) som startat Sally på Viltspårprov och det resulterade i tre raka ETTOR och ett VILTSPÅRCHAMPIONAT

Men till Rauland, Norge har vi iaf varit. I år var vi "bara" två som åkte, jag(Eva Ä) och Bejan. Fast det kom ju några till från Sverige, Nina Hansen, Bo Svensson och Mariana med make Hans.

Som vanligt hade vi det kanonbra, mycket tokigheter o många skratt. Det är verkligen ett toppengäng, Norsk Schipperkeklubb, som vi umgås med. I år var vi där från måndag till måndag och det konstiga är att det kändes alldeles för kort.

Som vanligt så kände man ett vemod när det var dags för hemresan. Ett HELT år till nästa gång.........kämnns som en evighet.

Det var ganska varmt hela veckan. Blev ju inte så många långpromenader, men många korta istället.

Resultat från utställningen finns under "Nyheter"

Nu väntar vi bara på nästa utställning, som blir i Högbo. Vad jag vet så är det 6 hundar från oss som är anmälda. Skoj

Allt för denna gång, Ha det gott// Eva Ä

 


Våren 2019

2019-05-07 11:45

Nu har våren kommit och utställningssäsongen har dragit igång.

Vi har varit på en utställning, i Sundsvall, som i år var Svensk Vinnare och det gick över förväntan, vi fick med oss 4 Svenska vinnare hem. Två juniorvinnare och två vuxna vinnare. En riktigt bra dag

Mer info om Sundsvallsutställningen finns under "Nyheter".

Sista helgen i maj åker vi till Ånnaboda i Örebro, där vi ska ha vår (Schipperkeringens) specialutställning.  Vi kommer att vara i Ånnaboda hela helgen och bo i husvagn. Det är första gången i år som vi gör det, mysigt.

Veckan efter, på skärtorsdagen ska vi oxå på utställning, för då är det SGVK som anordnar en i Kolbäck.

Så jag, Eva Ä, blir kvar nere i Strängnastrakten i drygt en vecka. Ska hälsa på hos barn och barn-barn, har jag tänkt, detska bli skoj.

.Det är ju oxå skönt att man kan promenera i skogen nu, när all snö är borta. Man slipper ju att bara gå efter vägarna, det är ju så tråkigt.

Allt för denna gång, Hadet gott

Vi höres//Eva Ängwald

 

 

 

 


 

Blogghistorik

«april 2020»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Valparna
valpar
¨Snart jul
Sommar
Våren 2019
Valparna
Valparna
Länge sen o snart jul
Rauland 2018
Utställningar och sommar

Arkiv
2020
 •    Mars
 •    Januari
 • 2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013